De naam van de huisartsenpraktijk is zo gekozen omdat die dichtbij gelegen is van de Wellingtonrenbaan.

De Wellingtonrenbaan werd aangelegd in 1883. Het startschot van de eerste wedstrijd gebeurde door Leopold 2 en de hertog van Wellington.

Vroeger bevond zich daar een fort, namelijk het Fort Royal. Dit fort kreeg later een andere naam nl. fort Wellington. Wellington was toen namelijk de overwinnaar van de slag bij Waterloo. Dit fort was klaar eind oktober 1816 maar dit had toen nog geen kantelen, zoals het Fort Napoleon maar het had wel schietgaten voor handmortieren en ook een batterij van 8 kanonnen.

In 1883 werd aan dit fort een nieuwe bestemming gegeven. Het werd de nieuwe imposante ingang van de Wellingtonrenbaan. Op dat moment werden er kantelen en torentjes bijgebouwd.

Het is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Europese renbanen in de periode tussen beide wereldoorlogen in, vooral voor drafrennen en galoprennen.

In 1899 richtte men tevens een duivenschieting op.

Na de tweede wereldoorlog was alles volledig vernield en werd het  in een volledig nieuwe modernistische stijl heropgebouwd.

De renbaan werd erkend als historisch monument in 1998. Momenteel zijn er nog steeds 9 rendagen op de Wellingtonrenbaan nl. in juli en augustus.

Nu is er ook een golfterrein aangelegd. De hindernissen van de vroegere steeplechase wedstrijden, de waterbekkens voor de besproeiing van de galoppiste en de oude drafpiste zijn nu hindernissen op het golfterrein geworden.

De foto’s van ons “Wellingtonteam” werden daarom op deze locatie ook genomen.

Lees meer hier.

Bron: gegevens uit Wikipedia (niet letterlijk)